Stue

Dekoration til stuen

Detaljer og personlig dekoration i stuen betyder utrolig meget. Det er en måde at skabe personlighed og hygge i et af husets vigtigste rum. Man kan indrette med mange forskellige elementer og hver person har sin egen smag. Man kan hurtigt og let sætte sit eget personlige præ på stuen ved blandt andet at bruge de elementer der er nævnt nedenfor.

 

Tidens populære planter

Planter er med til at skabe farve, liv og dybde i din stue. Der findes rigtig mange forskellige planter, som man kan bruge, som en del af sin indretning, og det er meget forskelligt hvilke der passer til ens egen personlighed. Størrelserne på planterne er også meget forskellige. Der er de helt små kaktusser og sukkulenter der passer til vindueskarmene, de mellemstore pileaer og små træer til kommoder og andre borde, og så er der de helt store gulv til loft planter. Inden man køber de nye planter, skal man dog være opmærksom på hvilke man vælger. Der er stor forskel på hvor meget pasning og pleje planterne skal have, og derfor er det en god idé at undersøge pasningsforholdene først, så man ikke får planter der ender med at dø.

 

Vis personlige billeder

I stuen kan der let være store hvide vægge der kan få rummet til at se upersonligt ud, og her er det en oplagt mulighed, at integrere personlige billeder. Der bliver hurtigt skabt mere kant og personlighed i stuen ved blot at hænge et par familiebilleder op. Det kan man for eksempel gøre som en kollage af familiebilleder og fotoplakater, så der bliver skabt variation på væggen. Find gamle familiebilleder og rammer frem fra gemmerne og hæng dem op på væggen sammen med lidt nyere billeder, dette er en god måde at få antikke elementer ind i indretningen. Foruden personlige billeder, så findes der et hav af flotte plakater til stuen som man kan bruge på i sin indretning. Det giver en god kombination, at benytte både plakater og personlige fotos i sin indretning.

 

Farverige malerier

En anden måde at bryde de hvide vægge på, kan vær med store farverige malerier. Det kan give et helt specielt udtryk i rummet, at man har et stort maleri hængende på en hvid væg. Det kan både være et maleri med mange farver eller et maleri der er i sort og hvid, men det kan også være et familiefoto som man får fremkaldt i stor størrelse. Hæng eventuelt billedet op over sofaen for at skabe dit personlige præ til stuen.